האסלה היפנית היא סוג של אסלה שמקורה ביפן. זוהי חלופה זולה, תחזוקה נמוכה וידידותית לסביבה לאסלה המערבית הסטנדרטית.
ישנם שלושה סוגים עיקריים של שירותים יפניים: אסלת הסקוואט המסורתית, אסלת הישיבה המודרנית בסגנון מערבי, ושירותי הישיבה המודרניים בסגנון מערבי עם בידה.
שירותים יפניים מותקנים בדרך כלל בשירותים ציבוריים ובבתים ביפן.
ליפנים יש היסטוריה ארוכה של רחצה וכאשר לא היה להם את המותרות של מקלחת, הם היו משתמשים בשירותים כדי לנקות את עצמם. האסלה היפנית התפתחה עם הזמן ונעשתה היגיינית ונוחה יותר.
ביפן, ישנם סוגים רבים ושונים של שירותים המשתנים בעיצוב ובתפקוד. חלק מהשירותים מיועדים לאדם בודד בעוד שאחרים מיועדים ליותר מאדם אחד בו זמנית. סוג האסלה הנפוץ ביותר הוא סוג הכריעה הידוע כאסלה "המסורתית" או "בסגנון יפני". הוא כולל פלטפורמה מוגבהת עם שני חורים משני הצדדים שעליהם אתה מתכופף כדי לעשות את העסק שלך.
ביפן המודרנית, השירותים המסורתיים הללו הולכים ונעלמים לטובת שירותים בסגנון מערבי עם מושבים, אך הם עדיין קיימים בהרבה בתים ובחללים ציבוריים כמו מסעדות ותחנות רכבת.
שירותים יפניים הם אחד מסוגי השירותים הייחודיים בעולם. האסלה היפנית היא סוג של אסלת שטיפה המשתמשת בסילון מים מיוחד הנקרא סיפון סיפון. סילון מים זה יוצר ואקום ששואב הכל ואז שוטף אותו.
מערכת סיפון הסיפון הומצאה על ידי ג'ורג' ג'נינגס, שרברב אנגלי, שרשם פטנט על המצאתו בשנת 1884. ההמצאה של ג'נינגס שופרה מאוחר יותר על ידי תומס טוויפורד, שהתקין את עיצובו המשופר בשנת 1892 במלון האימפריאל טוקיו.
האסלה היפנית נחשבת לאחד מסוגי השירותים הבריאים ביותר מכיוון שהיא אינה משתמשת בשום סוג של כימיקלים או חומרי ניקוי לניקוי הישבן.
שירותים יפניים הם תופעה תרבותית וחלק חשוב מההיסטוריה של המדינה. אבל כמה אתה באמת יודע עליהם?
האסלה היפנית היא תופעה תרבותית וחלק חשוב מההיסטוריה של המדינה. הוא הפך מחור פשוט באדמה למכשיר היי-טק ומתוחכם שניתן למצוא בבתים, בתי ספר, בתי מלון ושדות תעופה. האסלה היפנית היא הרבה יותר מסתם מתקן לאמבטיה – היא גם אייקון תרבותי המסמל את תשומת הלב הקפדנית של יפן לפרטים ואת חדשנות ההייטק שלה.
האסלה היפנית התפתחה מחור פשוט באדמה למכשיר היי-טק ומתוחכם שניתן למצוא בבתים, בתי ספר, בתי מלון ושדות תעופה. זה לא רק להטלת שתן – זה יכול לשמש גם לעשיית צרכים או אפילו לרחצה! האסלה היפנית קיימת כבר מאות שנים, אך רק לאחר מלחמת העולם השנייה הם הפכו פופולריים בקרב אנשים בכל רחבי יפן.
שירותים יפניים נבדלים על ידי תכונות ההייטק שלהם וצריכת מים נמוכה. ממשלת יפן דחפה להתקנת השירותים הללו בשירותים ציבוריים כדי לסייע בחיסכון במים.
שירותים יפניים הם חלק ייחודי מהתרבות ביפן. לעתים קרובות הם נחשבים לסמל של ניקיון.
בניגוד לכלי שירותים מערביים, לשירותים יפניים יש מרסס מים המנקה את החלק האחורי של המשתמש לאחר שסיים להשתמש בשירותים. המים מחוממים בדרך כלל מה שהופך אותם לחוויה מהנה עוד יותר.
גם מושב האסלה שונה מרוב המושבים המערביים, כאשר מושב האסלה היפני עשוי מחרסינה ובעל חור שפונה כלפי מטה כך שהמשתמשים יכולים להקל על עצמם מבלי לגעת בכלום. החור מצויד גם בפקק גומי כך שהוא לא עושה רעש כשאנשים משתמשים בו.
נייר טואלט לא תמיד מסופק בשירותים ציבוריים, אבל בדרך כלל יש מייבשי ידיים באתר שאנשים יכולים להשתמש בהם לאחר שטיפת ידיים לפני היציאה מהשירותים.
שירותים יפניים הם לעתים קרובות נושא לדיון. הם נושא מעניין לדבר עליו ואנשים רבים סקרנים איך הם נראים.
ישנם סוגים רבים ושונים של שירותים יפניים, אך הנפוצים ביותר ביפן הם שירותים סקוואט ושירותים בסגנון מערבי. אסלת הסקוואט נפוצה יותר מהאסלה בסגנון מערבי בשירותים ציבוריים, כמו בתי ספר או תחנות רכבת.
אסלת הסקוואט נקראת גם אסלה "בסגנון מערבי" או "מסורתית", מכיוון שהיא סוג האסלה שהוכנס ליפן מאירופה בתקופת שיקום מייג'י (1868-1912).
שירותים יפניים הם חלק משמעותי מהתרבות היפנית. השירותים ביפן ידועים בעיצובים ובפונקציונליות הייחודיים שלהם.
האסלה היפנית מחולקת לשני חלקים: האחד לישיבה, והשני לשטיפה. מושב האסלה מחומם תמיד ויש בידה מובנית שמנקה את המשתמש לפני יציאתו. ישנם גם סוגים רבים ושונים של מושבי אסלה בעלי פונקציות ייחודיות כגון חימום מושבים, ייבוש אוויר, או אפילו שטיפה אוטומטית עם מוזיקה!
העם היפני לוקח את השירותים שלהם ברצינות רבה ואין זה פלא למה יש להם עיצוב כל כך מעניין!
האסלה היא מתקן שיש לכל בית. זהו גם החדר המשומש ביותר בבית. היפנים יצרו אסלות ייחודיות משלהם השונות משירותים מערביים.
1) שירותים מסורתיים
האסלה היפנית המסורתית היא אסלת סקוואט, מה שאומר שצריך להתכופף כדי להשתמש בה. סוג זה של שירותים הוצג לראשונה ביפן בשנת 1820 והוא עדיין פופולרי מאוד היום. הסיבה שבגללה אנשים אוהבים שירותים מסוג זה היא כי הם מרגישים עליהם יותר בנוח מאשר על שירותים בסגנון מערבי והם גם חושבים שזה יותר סניטרי כי לא צריך לגעת בכלום ביד כשאתם משתמשים בו. עם זאת, אנשים רבים מוצאים את גובה השירותים הללו נמוך מדי עבורם והם אינם יכולים להשתמש בהם מבלי להרגיש אי נוחות או אפילו לפגוע בברכיים.
2) שירותים בסגנון מערבי
שירותים בסגנון מערבי הם מה שרוב האנשים רגילים לראות בצפון אמריקה ובאירופה, אבל זה לא
האסלה היפנית היא אסלה שבדרך כלל ממוקמת בישיבה. זה יכול לשמש אנשים מכל הגילאים והמינים. המשתמש חייב לכרוע כדי להשתמש בשירותים, ואין מושב. סוג זה של שירותים היה פופולרי ביפן במשך מאות שנים, וכעת הוא הפך פופולרי גם במדינות אחרות ברחבי העולם.
שירותים ביפן מכונים לעתים קרובות "שטיפי רחצה". הסיבה לכך היא שיש להם סילון מים מובנה הנקרא "סילון מתנודד" שעוזר לנקות את החלק התחתון של המשתמש לאחר סיום השימוש בשירותים. לשירותים הללו יש גם מייבש אוויר חם הנקרא "בידה אלקטרוני". הבידה מסייעת לנקות כל בלגן שנותר על גופו של המשתמש לאחר סיום השימוש בשטיפה.
שירותים הם הכרח בכל מדינה ותרבות. ביפן, שירותים ציבוריים משמשים לא רק מהסיבות הברורות אלא גם כדי לשטוף ידיים. ליפנים יש שירותים שעושים יותר מסתם לשטוף פסולת ולכלוך – הם מנקים ומייבשים את הידיים של המשתמש לאחר השימוש. לשירותים ההיי-טקיים הללו יש חיישן שמזהה מתי מישהו שוטף ידיים, מה שגורם למכונה להפסיק את שטיפת המים כדי לא לבזבז אותם.
שירותים יפניים עוצבו מתוך מחשבה על נוחות וניתן למצוא אותם בכל מקום משדות תעופה ועד למסעדות, בתי מלון ובתים פרטיים.
האסלה היפנית היא מכשיר מתקדם ביותר אשר תוכנן עם תכונות רבות שאינן נמצאות ברוב מדינות המערב.
לשירותים יפניים עיצוב ייחודי. יש להם חור באדמה, שמכוסה במושב קטן. קערת השירותים מופרדת משאר החדר על ידי מחיצה. יש גם בקרות לוויסות טמפרטורת מים ולחץ.
בתרבות היפנית, זה נחשב לגס רוח לדבר על תפקודי הגוף ולכן אין מילים ל"שירותים" או "שירותים" בשפה היפנית. המילה ל"שירותים" ביפן היא "טואר" שפירושה המילולי הוא "מקום לשטוף את הגוף".